taustajokukuva

Uutiset

elvis yliopistolla kuva ulla ja elvis kuva

3.11.2019

Vain 3 % koko maailman pakolaisista pääsee jatkamaan opintojaan yliopistossa. Ja meidän Elvis on yksi heistä!

Ilman kovaa työtä ja näyttöä ensin osaamisesta nuorten keskuksen rakentamisesta Rwamwanjan setlementissä Elviksellä ei olisi ollut mahdollisuuksia stipendiin, joka kattoi maksulliset opinnot.

Aikaisemmin Elvis opiskeli matematiikkaa ja fysikkaa Kongossa. Sitten hänen maailmansa romahti. Yläkoulun hän rahoitti itse siivoamalla koulun vessoja. Ugandassa Elvis halusi opiskella uutta alaa, viestintää, jotta hän omien sanojensa mukaan voisi paremmin auttaa muita.

Koko opintojensa ajan Elvis on toiminut Furaha-talon hallinnoijana ja tyttöjen virallisena huoltajana. Välillä kaikesta tästä ovat opinnot kärsineet, koska tunteja on vuorokaudessa vain rajallinen määrä. Yhdistyksemme on maksanut Elvikselle työstä pientä korvausta, joka ei kuitenkaan ole kattanut juuri muuta kuin kulkemisen yliopiston, Furaha-talon ja Rwamwanjan pakolassetlementin välillä.

Tänään tuo kaikki uurastus kuitenkin palkittiin, kun Bugeman yliopistolla juhlittiin Elviksen valmistujaisia. Kaikki furahalaiset Suomesta onnittelevat tuhannesti, olemme ylpeitä sinusta!

entebbe kuva entebbe kuva2

15.9.2019

Furaha-talon tytöt pääsivät tänä viikonloppuna kauan toivomalleen ja odottamalleen vierailulle Entebben eläintarhaan. Entebben eläintarhassa on laaja valikoima eläimiä: leijonia, simpansseja ja apinoita sekä monenlaisia lintuja ja matelijoita. Se toimii eläintarhan lisäksi koulutus- ja tutkimuskeskuksena.

Retki rahoitettiin tytöille kuukausittain varatuista harrastusrahoista. Tytöt saivat valita useamman uintikerran ja yhden eläintarhavierailun välillä. Valinta oli yksimielinen: kaikki halusivat vierailulle eläintarhaan.

Kukaan tytöistä ei ollut aiemmin nähnyt elefantteja, apinoita, kirahveja ja leopardeja elävänä, joten vierailu oli heille varsinainen seikkailu. Eläintarha sijaitsee lähellä Entebben lentokenttää, joten matka sinne täytyy tehdä Kampalan kautta ja kestää ruuhkista riippuen kolmisen tuntia. Päivä oli pitkä ja raskas, mutta varmasti sellainen, jonka tytöt muistavat aina.

Kiitos kaikille tukijoillemme, jotka mahdollistitte tämän ainutlaatuisen vapaapäivän tytöillemme!

5.9.2019

Saimme tänään kauan odottamamme uutisen: Poliisihallitus on myöntänyt Furaha ry:lle rahankeräysluvan RA/2019/735. Lupa on voimassa 5.9.2019 - 31.8.2020 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Nyt voimme ryhtyä aidosti kehittämään yhdistyksemme toimintaa ja suunnittelemaan muun muassa kummiohjelmaa. Tästä on hyvä jatkaa!

Vapaaehtoisia lahjoituksia haluamallesi summalle voit laittaa Furaha ry:n tilille FI65 5741 3620 7290 84, viite 4585. Jokainen lahjoitus, pieni tai suuri, on meille ensiarvoisen tärkeä. Lämmin kiitos!

16.8.2019

Furaha-kotimme tyttöjen adoptioprosessi Ugandassa on kestänyt jonkin aikaa, mutta on nyt vihdoin saatu päätökseen. Yhdistyksemme Furaha Home of Hope on nyt virallisesti tyttöjen huoltaja.

Lämmin kiitos jälleen tukijoillemme, jotka teitte myös tästä prosessista mahdollisen!

3.6.2019

Olemme kevään aikana panostaneet paljon raportointimme kehittämiseen, koska läpinäkyvyys on meille ensisijaisen tärkeää. Myös tukijamme haluavat tietää, kuinka heidän lahjoittamansa rahat käytetään. Olemme uudistaneet raportointipohjat, ja yhteisen työkalun kautta meillä on sekä Suomessa että Ugandassa näkyvyys budjettiin ja rahatilanteeseen.

Katso Youtubesta video, jolla Ugandan tiimipäällikkömme Elvis kertoo Furahan budjetoinnista ja raportoinnista: How do we do monthly reporting at Furaha

22.5.2019

Saimme tänään Fingosta (ent. Kepa) hyviä uutisia: "Hei Furaha ry! Fingon hallitus hyväksyi kokouksessaan 20.5.2019 Furaha ry:n varsinaiseksi jäseneksi Fingoon. Tervetuloa joukkoomme!"

Fingo on 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija, joka tuo ihmiset yhteen toimimaan reilumman maailman puolesta. Jäsenyys tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen muiden vastaavien yhdistysten kanssa. Lisäksi me pääsemme osallistumaan Fingon järjestämiin tapahtumiin ja koulutuksiin kuulemaan esimerkiksi uusista säännöistä ja hyvistä käytännöistä.