taustajokukuva

Kysymyksiä ja vastauksia

shaggy kuva

Mistä Furaha ry saa rahat toiminnan rahoittamiseen Ugandassa?

Rahoitamme toimintamme sekä jäsenmaksuilla, kummimaksuilla, yksittäisillä lahjoituksilla että järjestämistämme tapahtumista saatavilla tuotoilla. Osan rahoituksesta saamme kirpputorituotoista sekä tuotteiden myynnistä tapahtumissa ja Facebook-sivujemme kautta.

Miten yhdistyksen keräämät rahat käytetään Ugandassa?

Suurimmat kuluerät Ugandassa ovat talon vuokra ja muut asumiskulut sekä tyttöjen kouluun liittyvät kulut. Furaha-kodin vuokra on noin 200 euroa kuukaudessa, eli vuodessa vuokraan menee noin 1 200 euroa.

Scovian koulumaksu on vuodessa noin 420 euroa. Irenen, Aishan ja Jovitan koulu maksaa vuodessa noin 370 euroa. Yhteensä kaikkien tyttöjen koulumaksuihin menee vuodessa näin ollen reilut 1 500 euroa. Koulumaksujen päälle tulevat kouluun liittyvät muut kulut, kuten koulupuvut, oppilasyhdistysten jäsenmaksut ja vakuutukset.

Kuinka talon asukkaat valitaan Ugandassa?

Ehdotuksen uusista asukkaista tekee tiimipäällikkö Ugandassa. Ehdotuksen pohjalta yhdistyksen hallitus joko hyväksyy tai hylkää ehdotuksen.

Keitä kaikkia talossa asuu?

Talossa asuvat vakituisesti tytöistä huolehtiva "mama" Juliet ja osa-aikaisesti tiimipäällikkömme Elvis. Lapsia talossa on yhteensä viisi: Scovia (n. 14 v.), Irene (n. 8 v.), Jovita (n. 7 v.), Aisha (5 v.) ja Shama (1 v.). Tämän lisäksi talossa asuu koira Shaggy (kuvassa) ja 2 kalkkunaa.

Miksi Furaha-kodin asukkaina on vain tyttöjä?

Valitettavasti Ugandan lainsäädäntö muuttui pian Furahan perustamisen jälkeen niin, että se ei salli tyttöjen ja poikien asumista samassa lastenkodissa. Lain tullessa voimaan talossamme asui Mama Julietin lisäksi tytöt Irene, Scovia ja Shama, joten myös sen jälkeen kaikki taloon muuttaneet lapset ovat olleet tyttöjä.