taustajokukuva

Vapaaehtoisten matkakertomuksiaTältä sivulta voit lukea Ugandassa vapaaehtoisena työskennelleiden suomalaisten kertomuksia Furaha-talolta.

Jussi, marraskuu 2019

build-carpentry-close-up Furaha-talolle Ugandaan saadaan vihdoin vapaaehtoinen, jolla pysyy vasara kädessä. Jussi matkaa Ugandaan loppuvuodesta. Jussi on sitä mieltä, että kun on saanut osakseen hyvää, pitää sitä antaa myös eteenpäin.

Tavoitteenamme on rakentaa Furaha-talolle kanala, tytöille koulupöytiä, aidata istuksia ja tehdä kaikenlaista pientä remppaa, korjata käteen jääviä ovenripoja ja repsottavia hyllyjä.

Näin Jussi kertoo itsestään:

”Minulle heräsi ajatus siitä, että omaa työpanosta kenties voisi käyttää konkreettiseen auttamiseen, kun aikaa ja jotain taitoakin on. Siksi olen nyt lähdössä mukaan Ugandaan Furahan vapaaehtoiseksi.

SPR:n vapaaehtoisena toimiminen on ollut antoisaa. Samoin kun liki 3,5 vuoden työrupeama Punaiselle Ristille. Työssäni toimin pakolaiskeskuksessa ja lasten ensiavun opettamistehtävissä. Furahan toiminta minua kiinnostaa, koska asialla on oman kotiseudun toimijat ja tiedän, että toiminnassa ei ole välikäsiä. Kaikki tekevät tätä työtä auttamisen halusta ja ilman mitään korvausta.”

Jussin remppahommia varten on järjestetty erillinen keräys.

Näin kerättyjä varoja on käytetty:
- akkuporakone + lisäakku, 67 e
- ruuvikärkisarja, 14,95 e
- kaasuhälytin, 16,90 e
- Magnum-rullamitta, 3,90 e
- pyörösaha, 59,90 e

Jaana, kesä 2018

Jaanan tarinoita vapaaehtoisreissulta voit lukea Jaanan blogista.