taustajokukuva

YOPE-yhteistyö

yope kuva

YOPE, Youth Organization for People Empowerment, on alunperin vuonna 2013 Ugandassa perustettu yhdistys. Se aloitti toimintansa Nkoma-nimisessä kylässä, jossa se rekisteröitiin vuonna 2016. Virallisen yhdistysstatuksen se sai Kampalassa vuonna 2018, mistä lähtien yhdistys on toiminut Rwamwanjan pakolaissetlementissä.

Mutta kuinka YOPE liittyy Furaha Home of Hopeen? YOPElla ja Furaha Home of Hopella on yhteinen tavoite auttaa vähävaraisia, erityisesti pakolaistaustaisia lapsia ja nuoria. Siksi yhdistykset päättivät yhdistää voimansa vuoden 2018 alussa. Furaha Home of Hopesta tuli YOPEn emoyhdistys, ja tammikuun 2018 jälkeen yhdistykset ovat toteuttaneet jo monia yhteisiä projekteja.

Sekä vapaaehtoiset että Furaha Home of Hopen hallitusjäsenet ovat yhdessä YOPEn paikallisen johdon kanssa auttaneet muun muassa Rwamwanjassa asuvia albiinopakolaisia viemällä heille heidän kipeästi tarvitsemiaan aurinkolaseja, hattuja ja aurinkovoiteita. Näiden avulla he voivat ehkäistä ihosyöpää, joka on albiinoille pahin uhka. Suomesta vietyjen lahjoitusten lisäksi vapaaehtoiset ovat muun muassa konsultoineet Rwamwanjassa toteutettavassa rakennusprojektissa.